יום שישי, 9 באוגוסט 2013

בורקס שומשום עם חמאה...

בורקס שומשום עם חמאה...








בורקס גאורגי עם חמאה ושומשום טעים ביותר...
מצרכים ל-2 חצ'אפורי גדולים ..
1/2 ק"ג קמח
50 גרם מחאה או חמאה מומס ב-2 1/2 כוסות חלב מורתח
כמובן להפשיר לאחר מכן מעט את החלב ...
1/2 שקית שמרית (להוסיף לנוזלים )
קורט מלח
1 כפית סוכר
ליצור בצק רך ולשמור בצד עטוף עם ניילון ניצמד מעל הקערה
ומסביב עטוף עם מגבת כדי שישמור על החום שלו..
החום עוזר להתססת השמרים ...לשמור כך כשעה או עד שיכפיל את נפחו
מילוי: כנען מעורבב ב200 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה ...
קישוט מעט חמאה מומסת + 2 כפות של שומשום...

לאחר ההתפחה ליצור 2 כדורים ולהשאיר כך עוד 10 דקות לאחר מכן
לרדד מעט להוסיף חצי מכמות הגבינה ולסגור את הבצק על המילוי ...
מעל לצבוט את הבצק המיותר ולהניח בצד..
כך לנהוג גם עם הבורקס השני מעל למרוח מעט חמאה מומסת ולהוסיף את
השומשום בעדיבות ... מהבצק שנשאר ליצור בורקס קטן נוסף ..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה