יום חמישי, 23 באוקטובר 2014

ז'רקוי עם עוף

ז'רקוי עם עוף 




המצרכים הדרושים:

3 כרעים 
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
1 גזר מגורר על פומפייה גסה
3 כפות שמן זית + כף שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצים
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית אוצחו סונלי או חמלי סונלי (הכוונה בהרט גאורגי או כוסברה יבשה טחונה) במקום אני שמה 3 עלי בזיליקום...
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פלפל אדום פפריקה
1/4 כפית מרק עוף (אני לא משתמשת)
1 פלפל צ'לי קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 ליטר מים
15 עלי פטרוזיליה קצוצה ובמקום מרק עוף מוסיפה כמה עלי בזיליקום טריים קצוצים...



אופן ההכנה:

מטגנים בשמן בסיר עמוק את עוף ומוסיפים מיד את  הבצל והשום מערבבים ומוסיפים את הגזר המגורר לאחר כמה שניות
מוסיפים את יתר התבלינים ורסק עגבניות ....מערבבים ומוסיפים את המים ...כשהתבשיל מבעבע מורידים את הלהבה בזג וממשיכים לבשל לפחות 25 דקות בהדרגה גם בודקים אם תפוחי האדמה מבושלים מספיק עוד מעט מצמצמים את הנוזלים ומוסיפים את המלח וגם את הפטרוזיליה ...ובמקום מרק עוף אני מוסיפה גם כמה עלי בזיליקום...
מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש

מגישים לצד לחם גאורגי או לחם לבן עם בצל ירוק או מלפפון ירוק ...טעים ברמות...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה