יום שלישי, 12 באפריל 2016

פיצה מקמח תירס




פיצה מקמח תירס

מתכון של לאה ספיר
לבצק:
2 כוסות קמח תירס
כפית מלח
2 ביצים
1 1/2 כוסות מים פושרים
להכין בצק רך
למריחה מעל:
2 כפות רסק עגבניות
מעט פלפל שחור
קורט מלח
כפית תבלין אורגנו
לערבב היטב
למלית:
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות או לרצועות
חצי פלפל שחור או פלפל צ'ילי קצוץ דק
1/2 בצל פרוס לעיגולים
150 גרם גבינה צהובה עמק או גלבוע פרוס או מגורר
100 גרם זיתים שחורים
אופן ההכנה:
לשטיח את הבצק בתבנית מרוחה במעט שמן זית ומעל למרוח את התערובת למריחה שהוכן מראש, להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לתחתית של תנור אפייה כי חשוב שהתחתית תהיה מעט אפויה, כי כך הוא יהיה יותר כריספי.
להוציא מהתנור לאחר אפייה של כ-8 דקות ולהוסיף את הירקות הזיתים ואת הגבינה...להכניס שוב לתנור ל-25 דקות לטורבו.
מתאים מאוד עם מיץ אשקוליות ליצ'י לימונענה או כול משקה שתבחרו. מתכון נהדר לפסח לאלו שאוהבים קמח טירס ולא רוצים לסבול מטיגון.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה