יום חמישי, 21 באפריל 2016

טורט קוקוס, שוקולד, צימוקים ואגוזים עוגת טורט שמתאימה לפסח

עוגת טורט שמתאימה לפסח








200 גרם חמאה (או מרגרינה דמוי חמאה לפרווה)
150 גרם שוקולד מריר שבור
לקוביות
3 כפות ברנדי
6 ביצים מופרדות חלבונים וחלמונים
1 1/2 כוסות סוכר
150 גרם קוקוס
100 גרם צימוקים או חמוציות
100 גרם אגוזים קצוצים או אגוזי לוז קצוצים או אגוזי בונדוק קצוצים
תבנית קפיצית בקוטר26 ס"מ משומנת


1 מחממים תנור ל-160 מעלות. שמים בסיר את החמאה והשוקולד,
מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה עד שהשוקולד נמס, מסירים מהאש,
מוסיפים את הברנדי והחלמונים ובוחשים היטב,

2 מקפיצים את החלמונים עם הסוכר לקצף  יציב. מקפלים את הקצף עם תערובת שוקולד
לבלילה אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.


3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה, עד שהקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש מצננים.



ואפשר לקשט עם 2 מכלי שמנת למתוקה או שמנת צמחית ועם 2 כפות פודינג וניל
לאניני טעם ניתן לקשט עם פרות יער או עם תות שדה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה