יום רביעי, 26 בדצמבר 2012

קורסונים גביניות ועוד עוגיות מבצק עלים מיוחד

בצק עלים שלי לעוגיות קורסונים וגביניות...



1 ק"ג קמח
100 גרם מחמאה
4 כפות שמן חמניות/קנולה/זית
1 כף גדוש שמרים
1 אבקת אפייה
4 כפות סוכר (אם רוצים את הבצק לבורקס להוסיף רק 1 1/2 סוכר לא יותר!!!)
1 סוכר וניל (אם רוצים לבצק בורקס אפשר בלי סוכר וניל תלוי אם אתם לא אוהבים בצק מתקתק!!!)
2 כוסות מים פושרים
1 ביצה שלמה + 1 חלבון
ללוש בצק רך ולשמור בצד עד שיכפיל את נפחו
לפחות שעה כשהוא מכוסה בניילון מעל ומגבת...

להכין בצד 1 1/2 מחמאה (300 גרם)
לעבד מעט את הבצק לחלק ל-4 חלקים
ולמרוח כול פעם במעט מחמאה לקפל ולרדד
ושוב למרוח במחמאה... לשמור במקרר ל-שעה
ושוב לחזור על הפעולה עם כול חלקי הבצק.

לשמור את הבצק במקרר לעוד 5 שעות לפחות
ואז ניתן להתחיל לעבוד איתו להכנת עוגות, בורקסים וקורסונים
נשמר במקפיא תקופה אורכה....






תגובה 1:

  1. הבצק הזה אותו הרכבתי לפני הרבה זמן תמיד נהדר להכנת מטעמים רבים....

    השבמחק