יום ראשון, 3 בפברואר 2013

בורגול עם ירקות וירק לצד עוף מטוגן ללא שמן

בורגול עם ירקות וירק לצד עוף מטוגן ללא שמן






להכנת עוף: 
פלפל אדום פפריקה 1 כפית, מלח ובצל או שום קצוצים.
לעשות את הכרעיים או  העוף שלם היטב עם פלפל אדום ומלח
לצלוף מעט מים מעל מהברז ולהעביר לתבנית עם נייר פרגמנ
לפתוח שקית קוקי אחד ולכסות את העוף להכניס לתנור לחצי שעה
לטמפרטורה של 250 מעלות על גריל ואז להוריד לטמפרטורה של 
190  מעלות ולתגן עוד חצי שעה או עד שהעוף יזהיב לסובב את העוף
בתנור כאשר צד אחד כבר אדמדם....

אפשר להוסיף לתבשיל גם תפוחי אדמה כתוספת ולהכניס לתנור יחד
עם העוף במקרה הזה להוסיף מעט קרקום לתבלינים שציינתי...


המתכון להכנת בורגול:
1 כוס בורגול (להשרות 20 דקות בשתי כוסות מים קרים)
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצים
1 גזר מגורר
מעט פילפל חריף או פלפל שווקה 1 או חצי גמה אדומה קצוצה דק
מעט פלפל שחור
מעט אבקת מרק (אפשר גם בלי)
חופן פטרוזיליה או חופן עלי נענע קצוצים
כפית מלח
3 כפיות שמן קנולה
2 כוסות מים רותחים

לטגן את הבצל והשום ולהוסיף מיד את הגזר, להוסיף בהדרגה פלפל חריף או גמבה אדומה, וגז לטגן דקה ולהוסיף בורגול לערבב להוסיף את התבלינים לאחר כ-3 דקות להוסיף את המים להנמיך את האש ולבשל את הבורגול כ-25 דקות להגיש חם....



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה