יום חמישי, 26 ביולי 2012

מגרולי חצ'אפורי

אופן ההכנה לבצק:

4 כוסות  קמח ויותר
2 כוסות חלב פושר
2 ביצים

1 כפית סוכר
1 כפית מלח
50  גרם חמאה מומסת מעט במיקרו

2 כפות גדושות שמרים
4-5 כוסות קמח או עד כמה שיספוג הנוזל

 לאחד את כול החומרים ביחד
להוסיף קמח וללוש היטב.
להניח בצד לפחות 1/2 שעה.לא בקירור!!!

למריחה
1 חלמון מהול בחלב

למלית:
900 גרם גבינה גאורגית או גב' חמד
300 גרם גבינת סולוגוני מוצרלה  מגורדת
2 ביצה
1/3 כפית מלח (אם לא אוהבים מלוח אפשר לוותר על המלח)
 לאחד את כול החומרים ולשמור בצד.
 


לאחר חצי שעה, לחלק את הבצק ל-3  יח' גדולות

 לרדד מעט עם מערוך ולמלא עם שליש מהמלית, לסגור היטב ולמרוח
מעל את החלמון המהול בחלב, לסמן עם סכין את הבורקס לחלקים שווים של משולשים.


להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאחר כ- 3 דקות
להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות ולאפות כ- 20 דקות

כשהבורקx כמעט נאפה להוסיף שליש מהסולוגוני (גבינת מוצרלה) המגוררת

להוסיף כפית חמאה מעל ולאפות בתנור עוד כ- 5 דקות להגיש חם... 

הטעם פשוט גן עדן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה