יום שני, 9 ביולי 2012

אצ'מה - בורקס גאורגי עוד סוג מבצק מבושל .....


אצ'מה - בורקס שכבות מבצק מבושל וגבינה....



מלית: גבינה בולגרית וגבינת מוצרלה (סולוגוני) או גבינה צהובה מגורר
מעורבב בביצה אחת ....

הכנת בצק: מקילו קמח, 
3 ביצים, 1 כפית מלח1 כוס מים ניתן להוסיף 
בבצק גם מעט חמאה מומס יוצא טעים

יוצרים 7 עיגולים ומנחים אותם  בצד
לאחר כ-10 דקות מרדדים כול עיגול בנפרד
מבשלים מים בסיר רחב ועמוק כמו אמבט וטובלים בפנים 
את הדפי הבצק המרודד שיצרנו מניחים על משטח 
תבנית משומן בחמאה או במחמאה ואחרי כול 2 שכבות 
מוסיפים מלית גבינה חוזרים עד שמגיעים לשכבה 
האחרונה ואת העליון לא מכסים עם גבינה מורחים אותו עם 
ביצה מהולה בחלב....מכניסים בתוך התנור ומטגנים על
180 מעלות במשך 25 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב
והגבינה מתחילה לבעבע בתוך השכבות .



מגישים חם..... 

תגובה 1:

  1. אתמול אכלתי אצ'מה גרוזיני אצל מאיה בצומת קרית אתא. יאמי.....היה טעים ואני כפולניה ממליצה בחום לנסות ולהתמכר גם לסוגים האחרים שיש במקום

    השבמחק