יום ראשון, 20 במאי 2012

עוגת תמרים ותפוחים ....

עוגת תמרים ותפוחים....

המצרכים הדרושים:
2 כוסות קמח
100 גרם מחמאה או חמאה
3 ביצים
1 סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
2 1/2 כוסות קמח
100 גרם תמרים מתוך חבילה ארוזה 
2 תפוחים מגולענים וחתוכים לפרוסות
100 גרם אגוזים שבורים גס



אופן ההכנה:

לאחר את החמאה/מחמאה ואת הביצים סוכר וניל ואבקת אפייה
ולהוסיף את  הקמח לערבב עד לקבלת בצק רך
לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כשעה וחצי לפחות
לקמח את המשטח ולרדד את הבצק להעביר לתבנית שאנו 
משתמשים לאפיית העוגה למרוח מעל את התמרים וסדר 
את התפוחים מעל ולפזר 2 כפות סוכר מעל התפוחים
ופזר מעל גם את האוגוזי מלך. ליצור מהבצק צמות
ולסדר שתי וערב מעל העוגה כדי ליצור מראה יפה 
למרוח מעל ביצה מהולה בטיפה מים.
לאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ-5 דקות
להוריד את הטמפרטורה  ל-180 מעלות ולאפות את העוגה
עד שיזהיב  כ-15 דקות נוספות בתנור....
יפה למראה וטעים להפליא...




 

תגובה 1:

  1. הרוצים להרשם בתוך הבלוג שלי יכולים לעשות זאת בקלי קלות שבוע מבורך לכולם....

    השבמחק