יום שלישי, 14 באוגוסט 2012

סליאנקה של חלבוני עוף ווקורקבני הודו

המצרכים הדרושים:
1/2 ק"ג של קורקבני הודו נקיים וחתוכים לקוביות
1/2 ק"ג של חלמוני עוף
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור או קצת יותר
1 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית אוצחו סונלי (בהרט גאורגי)
2 כפות רסק עגבניות (אפשר גם בלי רסק עגבניות, לגרד על פומפייה גסה
עגבנייה 1 ולהוסיף)
פלפל שבקה 1  או 2 יח' שלמים או פרוסים אם לא מעוניינים שהתבשיל יהיה
חריף לשים בשלמותו ולבשל כך עד סוף הבישול ואז להוציא מהתבשיל
1 1/2 מים קרים מהברז
1/2 כפית או יותר מלח רצוי לא להמליח כי התבשיל מפריש מליחות..
25 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק.


אופן ההכנה:
לחמם בסיר עמוק את השמן ולהוסיף מיד את הקורקבנים ואת החלמונים.
לערבב ולהוסיף את הבצל והשום בהדרגה להוסיף את התבלינים ואת הרסק עגבניות
לערבב להמתין כמה שניות ולהוסיף מים, לבשל כ-20 דקות על אש נמוכה ולהוסיף
בהמשך את המלח, לאחר 3 דקות להוסיף את הפטרוזיליה להמתין כ3 דקות נוספות
ולכבות את האש להגיש חם....



המלצה מעולה עם חומי גאורגי (דייסת קמח טירס) או לחם גאורגי ובצל ירוק....






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה