יום ראשון, 19 באוגוסט 2012

דלעת ארמונים לארוחה חגיגית...

דלעת ארמונים מאוד טעים ומומלץ עד מאוד
לארוחה חגיגית וגם סתם ככה לפינוק משפחתי...
בעיקר ממליצה עליו לראש השנה....

החומרים הדרושים ל- 8 סועדים
8-10 דלעת ארמוניo (מנוקה מהגרעינים לאחר ואנו חוצים אותו ומורידים את הקובע ומנקים היטב)


מילוי:
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים קלופים
1 1/2 כוסות  מיץ תפוחים או מיץ מנגו
50 גרם שמן זית או שמן שיש לו טעמים מיוחדים


למילוי: העיקרי:

אורז/חיטה/גריסים (תלוי מה אתם אוהבים)
כפית מלח

אופן ההכנה:
להעביר לתבנית עם נייר אפייה את הארמונים דלעת להרטיב אותו מעט בשמן
ולשפוך בכול אחד מהן 4 כפות של מיץ תפוחים או מיץ מנגו
להכניס לתנור ולאפות לפחות כ-35 דקות על 200 מעלות.

בסיר נפרד לבשל את האורז או את החיטה או גריסים.
להעביר את האורז או החיטה או גריסים המבושלים
לקערה עמוקה ולהוסיף אליו את השקדים
לאחר 35 דקות לאפיית הדלעת ארמונים להוציא
ולמלא עם המילוי שהוכן מראש

להכניס לתנור שוב ל-עדו 20 דקות או עד שהדלעת
מתחילה להיות רכה ונמוכה מעט.....




מומלץ להגיש עם עוף מטוגן צלעות כבש ועוד..... לחגים או סתם
לארוחה מפנקת...שהיא בפני עצצמו תענוק ענק....



מתכון לפרגיות בקארי אופן ההכנה לבשל את הדלעת 5 דקות ולאחר מכן להשאיר בצד ...
לטגן מעט את הפרגיות על מחבת עם שמן זית כפית 1 ולהוסיף לתערובת חלב קוקוס כפית תבלין קארי מעט פלפל שחור, מעט בהרט גאורגי ככפית וחצי כפית מלח להוסיף לכול התערובת מעט שברי שקדים קלופים ולכבות את האש ברגע שהרוטב מצטמצם להעביר את התערובת לתוך הדלעת החצי מבושלת ולהכניס לתנור ל15 דקות על טמפרטורה של 180 מעלות .... להגיש חם...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה