יום רביעי, 8 באוגוסט 2012

מרק פטריות מרענן לצהריים....

מרק פטריות מרעננן....




המצרכים הדרושים: 
2 חב' פטריות שמפניון טריות אפשר להוסיף גם פטריות מורטבלה
2 יח' בצל סגול או בצל שרלוט 3 יח' קצוצים דק
2 כפות שמן זית
4 יח' שום כתוש
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כפית פלפל לבן
5 גרגרי פלפל אנגלי גרוסים
פטרוזיליה 20 גבעולים קצוצים דק
פלפל צ'לי 1 או 2 לפי החריפות הרצויה
1 כפית  מלח או יותר לפי המליחות הרצויה
1/2 כפית מרק עוף פרווה
1/2 שמנת מתוקה צמחית של השף הלבן 


אופן ההכנה: 

לטגן את הבצל עם שמן זית בסיר עמוק עד לשקיפות,
להוסיף את השום, תפוחי אדמה ואת הפטריות החתוכות 
לטגן כשתי דקות ולהוסיף את התבלינים ואת הפטרוזיליה ומרק עוף
לערבב ולהוסיף את השמנת המתוקה הצמחית,
לצמצם מעט ואז להוסיף 5 כוסות מים רותחים לערבב, לתת 
להתבשל לתבשיל כ- 15  דקות ולהוסיף את המלח.
להמשיך לבשל עוד כ- 5 דקות ולהגיש חם...


המלצה הכי טעים להגיש בגט מטובל בשמן זית ותבלינים 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה