יום שני, 20 באוגוסט 2012

טורט מישקה שוקולדי עוד אפשרות...


המצרכים:
5 ביצים מופרדים חלבון וחלמון
1 1/2 מחמאה או חמאה רכה
1 כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה 1
1 כפית חומץ
3 כוסות קמח או כמה שיספוג
1  כוס סוכר



אופן ההכנה לבצק:
להפריד בין הביצים
עם החלמונים  + 1 כוס סוכר ליצור
גוגל מוגל
להוסיף אליו את הסודה והחומץ
את המחמאה הרכה
לערבב ולהוסיף את  הקמח

ליצור בצק רך ולאחר מכן לחלק ל-3 חלקים

המצרכים למלית:
5 חלבונים + 1 סוכר וניל + 1 כוס סוכר
להקציף היטב


לזיגוג:
3 כפות קקאו
1/2 מיכל שמנת מתוקה/צמחית
1/2 כוס סוכר
3 כפות חלב או מים


להרכבה:

לרדד את הבצק ולהניח על תבנית משומן היטב או על נייר אפייה
להעביר לתבנית ולמרוח מעל את המלית
כך לנהוג גם עם שער הבצקים...


לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 35 דקות
להפוך אותו בהמשך לצד השני ולהעביר שוב לתנור.

להוציא מהתנור ולאחר כ-5 דקות להוסיף את הזיגוג מעל העוגה...


קל טעים ומהנה עד מאוד....מצוין לענני הטעם...



3 תגובות:

  1. לאה יקרה,
    כמות הקמח לא ברורה. האם זה 3 כוסות או 2.5 כוסות?
    תודה.
    מאד נהנית ממתכונייך.
    עשייה ברוכה יקרה.

    השבמחק
    תשובות
    1. חייב להיות עד שלוש כוסות קמח כפי שצינתי או כמה שיספוג אסור להכביד על הבצק יקירה בת אל...חן רב לך על הפרגון למתכוניי...מעריכה זאת עשייה ברוכה גם לך...ולכול החברים בבלוג שלי...

      מחק