יום שני, 20 באוגוסט 2012

מישקה שוקולד טורט גאורגי מרהיב וטעים מאוד...




המצרכים:
5 ביצים מופרדים חלבון וחלמון
1 1/2 מחמאה או חמאה רכה
1 כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה 1
1 כפית חומץ
3 כוסות קמח או כמה שיספוג
1  כוס סוכר



אופן ההכנה לבצק:
להפריד בין הביצים
עם החלמונים  + 1 כוס סוכר ליצור
גוגל מוגל
להוסיף אליו את הסודה והחומץ
את המחמאה הרכה
לערבב ולהוסיף את  הקמח

ליצור בצק רך ולאחר מכן לחלק ל-3 חלקים

המצרכים למלית:
5 חלבונים + 1 סוכר וניל + 1 כוס סוכר
להקציף היטב


לזיגוג:
3 כפות קקאו
1/2 מיכל שמנת מתוקה/צמחית
1/2 כוס סוכר
3 כפות חלב או מים


להרכבה:

לרדד את הבצק ולהניח על תבנית משומן היטב או על נייר אפייה
להעביר לתבנית ולמרוח מעל את המלית
כך לנהוג גם עם שער הבצקים...


לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 35 דקות
להפוך אותו בהמשך לצד השני ולהעביר שוב לתנור.

להוציא מהתנור ולאחר כ-5 דקות להוסיף את הזיגוג מעל העוגה...


קל טעים ומהנה עד מאוד....מצוין לענני הטעם...






אם רוצים פסים חומים מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים
לחצי מוסיפים כף קקאו ואז מחלקים ל-3 חלקים
את החלק השני מחלקים גם לשלוש חלקים
ומתחילים להרכיב בצורה הבאה:
חלק לבן קרם ואז חלק חום עוד הפעם חוזרים
על כול הפעולה עם כול החלקים...כשאופים חשוב להפוך
את הבצק כדי שהתחתית תהיה אפיוייה כפי שצריך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה