יום חמישי, 6 בספטמבר 2012

פיצה מהמטבח שלי

פיצה מהמטבח שלי...




פיצה מרגריטה עם תוספות.



המצרכים לבצק:

1 חב' קמח מנופה
3 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים
1  1/2 כפית מלח או לפי המליחות הרצוי
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמן זית או קנולה


לאחד את החומרים היבשים ולהוסיף אליהם מים,
בהדרגה להוסיף את הקמח (אפשר לעבוד עם מעבד מזון)
או ללוש ביד עד לקבלת בצק רך

לשמור עטוף בניילון נצמד במשך 1 שעה לפחות
לעבד על משטח עבודה ולחלק ל-3 חלקים
כל חלק לרדד על משטח עבודה עם מעט קמח
ולהעביר לתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה 


טיפ שלי
אם רוצים להכין את הבצק מראש יום קודם ניתן
לשמור אותו במקרר לא במקפיא!!!
(במקפיא ניתן לשמור אם רוצים לעבוד אתו
לאחר כמה ימים או אם נשאר חתיכה מהבצק)
כאשר מוצאים מהמקפיא לשים על שטח מקומח ולכסות עם מגבת
לאחר כמה דקות חוזרת להיות רך ונוח לעבודה...


מילוי ותוספות לפיצה:

רוטב:
1 עגבנייה מגוררת על פומפייה גסה
2 1/2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים או טיפה יותר הרוטב חייב להיות טיפה סמיך...
1 שום כתוש
1 כפית אורגנו או תבלין לפיצה
1/2 כפית מלח או פחות לפי המליחות הרצויה


תוספות אפשריות לפיצה:
500 גרם גבינה מגוררת: עמק, גלבוע או כול גבינה צהובה ...
200 גרם זיתים מגולענים או שלמים
200 גרם פטריות שמפיניון
1 עגבנייה חתוכה לרצועות דקות
1 פלפל בולגרי פרוס לרצועות דקות
מעט אנשובי
או פלפל אדום בולגרי
כול התוספות הללו תבחרו לפי הרצון שלכם

כדי ליצור פיצה רגילה התוספות הן
גבינה צהובה, זיתים ורוטב שהכנו מראש...











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה