יום שני, 10 בספטמבר 2012

דג ברוטב אגוזים בז'ה

דג ברוטב אגוזים בז'ה







שתמיד נהיהי לראש ולא לזנב מתכון מאוד מתאים 


לראש השנה יקירי...
דג מטוגן עם בז'ה שהוא אחד התענוגות של המטבח הגאורגי
ולצידו ממיליגה גאורגית או לחם גאורגי אין יותר טוב מזה יקירי.
שנה ברוכה לכול עם ישראל....איפה שהם לא יהיו בארץ בחו"ל בכול העולם...



לתבל את דג חי או סולומון
במעט פלפל אדם,
1 1/2 כף שמן זית או קנולה,
1 כף מים קרים
מעט אוצחו סונלי
להעביר על נייר אפייה במגש ולאפות 
בתנור ב-200 מעלות עד שטיפה יזהיב כ- 20 דקו
ת (לבדוק שהוא מטוגן כראוי ) 
להכין בלילה לדג:
200 גרם אגוזי מלך
2 כפיות שום כתוש,
צרור של כוסברה
2 יח' פלפל שווקה חריף
1 כפית מלח
לטחון את החומרים הללו במעבד מזון.
להעביר לקערה עמוקה ולהוסיף 1 כוס או טיפה יותר חומץ
לערבב עם כף היטב ולהמתין 15 דקות.
להוסיף לאחר מכן 2 עד 3 כוסות מים שוב לערבב היטב
ולטבול בפנים את הדגים המטוגנים.......אין טעים מזה .
אז שנה מאושרת לכולם ........



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה