יום חמישי, 6 בספטמבר 2012

הכיסנים עם גבינה

הכיסנים שלי מספרי מאכלים גאורגיאניים בתוספת רוטב...











המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 1/2 כוסות מים
1 ביצה
1 כפית מלח 
1/2 כפית מלח או יותר


להכניס למעבד מזון וליצור בצק מעט קשה
להניח לו לפחות כחצי שעה ואז
להתחיל לחלק אותו ל- 4 חלקים
לרדד על משטח עבודה מקומח
 מכול בצק 
ניתן לעשות כ- 25 עגולים בינוניים


המלית:
500 גרם גבינת כנען
300 גרם גבינה צהובה מגוררת על פומפייה גסה (היום יש בסופרים כבר קופסאות מוכנות)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות דקות
1 כפית  מלח  או קצת פחות
ביצה 1 
לערבב את כול חומרי המלית היטב ולהניח בצד.



למלא את הבצק במלית הגבינה המוכנה וליצור צורה של חצי סהר
לאחר מכן להדק את השני קצוות של החנקלי ביחד
לשמור במקפיא עד לשימוש....החינקלי המוכן נשמר במקפיא במשך 
תקופה די ארוכה אפילו חודש ויותר כול פעם תוציאו קצת ותבשלו...

לרוטב: אשל 2 + 1 כפית של שום כתוש ומעט מלח
לערבב היטב.


להרתיח 3 ליטר מים בסיר עמוק ולזרוק בפנים את 
הכיסנים המוכנים...

להגיש עם רוטב אשל שום לצידו, טעים עד מאוד....




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה