יום שני, 24 בספטמבר 2012

עוף בתנור ללא שמן לשומרי משקל עם תוספות

מנה נהדרת לאחר צום יום כיפור....
המצרכים ספגי
כרעים עוף או עוף שלם
עגבניות חתוכות בקופסאות או עגבניות שחתחנו לבד

ההכנה לספגטי: 
לבשל את הספגטי במים עם מלח וכפית שמן (כדי שלא ידבקו)
לסנן ולשמור בצד
להכניס בסיר עמוק 2 כפות שמן זית
2 בצלים ולטגן עד לשקיפות 
להוסיף 1/2 כפית פלפל שחור 
3 עלים של בזיליקום טחון 
1/2 כפית מלח או לפי המליחות הרצוי
לאחר טיגון כול המצרכים להכניס בפנים את הספגטי להוסיף כוס מים ולבשל עוד כדקה כדי שהטעמים יתערבבו.


ההכנה לעוף:
לנקות היטב את העוף או כרקעיים לבזוק מעל מעט פלפל פפריקה מתוקה + 4 שיני שום חתוך לקוביות או בצל אחד פרוס לעיגולים או שניהם ביחד זה ממש טעים...
כפית או פחות מלח
להעביר את הכירעים/ של העוף או העוף על נייר אפייה בתבנית ולהוסיף 5 כפות מים קרים מהברז הטיגון חברים ללא שמן בכלל מאוד בריא וגם מאוד טעים.
לטגן משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב...
הכנת מטבוחה:
לקחת קוביות של עגבניות קלופות או אפשר גם עגבניות חתוכות לקוביות מהקופסה ולכהניס לסיר עמוק להוסיף 2 כפיות של שמן זית או קנולה ולהוסיף תוך כדי ערבוב גם 2 כפות שום כתוש + 1 כפית של פפריקה מתוקה + 1/2 כפית מלח + קורט של סוכר כדי שהעגבניות העשירות בלקופין לא יגרמו לנו לחומציות בקיבה... לבשל על אש נמוכה בערך כ- 20 דקות או עד שהעגבניות יהיו נמוכות לגמרה .....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה