יום חמישי, 27 בספטמבר 2012

פאי שזיפים

פאי שזיפים




המצרכים:
שיזיפים 12 יח' מגולענים ומבושל ממש קלות או אפשר גם להכניס אותם ללא בישול רק להוסיף בזמן האפייה 3 כפות סוכר.





לפאי תחתית:
1 כוס קמח או קצת יותר
1 ביצה
1 סוכר וניל
1/2 אבקת אפייה
1 כפית קורנפלור
50 גרם מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
להכניס את המחמאה למעבד מזון ולהוסיף את הקמח
בהדרגה לאחר שהבצק נעשה פרורי להוסיף חלבון 1 + 3 כפות סוכר + 1/2 שקית של אבקת אפייה להמשיך לערבל עד קבלת בצק אחרי להוציא מהמעבד מזון לעטוף עם ניילון נצמד ולשמור במקרר במשך כחצי שעה עד 40 דקות.

לכיסוי של הפאי בצק נוסף
2 חלמונים להקציץ
להוסיף 3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
3 כפות של קורנפלור.

לאפות את הבצק התחתית של הפאי בתנור על 180 מעלות כ-10 דקות כאשר מעל פרוס נייר אפייה ועליו שעוית כדי שהתחתית לא תתרומם .
לאחר כ-10 דקות להוסיף את השיזפים ולכסות מעל עם קצף שהוכן מקורנפלור והחלבונים.
ניתן באמצע להוסיף שקדים פרוסים מוסיף מאוד...
לאפות בטמפרטורה של 160 מעלות לפחות 40 דקות עד שעה לאחר מכן לכבות את התנור ולהניח להיות לעוגה להיות בתנור ל-15 דקות לאחר מכן להוציא לפרוס ולהגיש...
טעים ברמות...






‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה