יום חמישי, 18 ביולי 2013

קציצות דגים עם רוטב נהדר בנוסך גאורגי...

קציצות דגים עם רוטב נהדר בנוסך גאורגי...



המצרכים הדרושים:
1 ק"ג דגים טחונים אפשר נסיכה או דג סול
1 1/2 כפיות פלפל פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 חלבון ביצה
2 גזרים מגוררים על פומפייה גסה
חצי צרור של כוסברה טרייה קצוצה
1  או חצי פלפל ירוק חריף
5 שיני שום 
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם (את הפירורי לחם תוכלו להכין גם לבד בבית,
לקחת כמה חתיכות של לחם לייבש בטוסט ולטחון במעבד מזון)
1 כפית מלח או יותר לפי המליחות הרצויה
3 כפות שמן זית או קנולה
2 עגבנייות מגוררות על פומפייה גסה
1 כף רסק עגבניות
1 כוס של מים קרים מהברז

אופן ההכנה לקציצות: 
להעביר לקערה עמוקה  את הדגים הטחונים עם 3 שיני 
שום כתוש 1 כפית פלפל פפריקה אדומה, 3/4 של פלפל שחור,
חצי מהכמות של גזר מגורר, כוסברה יבשה טחונה וכוסברה טרייה 
פירורי לחם או קמח מצה 3/4 כפית של מלח וחלבון ביצה.
אחרי ערבוב להכין כדורים קטנים ולהכניס למקרר לא במקפיא!!!
עד להכנת הרוטב....

אופן ההכנה לרוטב: 
לקחת סיר עמוק לחמם את השמן ולהוסיף אליו 
את הגזר (הגזר שמטגנים עם שמן מפריש צבע ארגמן נהדר)
להוסיף בהדרגה  פלפל ירוק קצוץ, עגבנייה מגוררת,
לערבב היטב ולהוסיף חצי כפית פלפל
פפריקה אדומה, ושליש פלפל שחור, להוסיף את העגבניות + 
2 שיני שום כתוש., להוסיף בהדרגה את הרסק עגבניות ואת המים 
ברגע שהתבשיל יתחיל לבעבע להוסיף רבע כפית מלח ולהתחיל 
להוסיף בתוך הרוטב את הקציצות לסובב מכול צד ואז להתחיל
לצמצם את הרוטב על להבה קטנה כאשר הרוטב סמיך מעט
יש לכבות את הלהבה ולהוסיף את כוסברה הטרייה 














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה