יום שלישי, 23 ביולי 2013

עוגת פרינסס....

עוגת פרינסס...





החומרים הדרושים:
קופסה 1 של שערות קדאיף
2 כוסות מים רותחים
7 כפות  סוכר
להרתיח ל-2 דקות ולהוסיף אליו
50 גרם של חמאה מומסת ולערבב היטב


למילוי:
2 מכלי שמנת מתוקה
300 גרם גבינה לבנה 5 %
1 כוס סוכר
1 פודינג וניל
הכנה לקרם:
להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף אליו את הסוכר ואת
הפודינג וניל להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף
בתנועות עדינות את הגבינה ...

פלחי אננס לקישוט או דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה:
לסדר בתבנית סיליקון לעוגת קפקייקס
מעט משערות קדאיף מופרדות ולהרטיב
 מעל עם סירופ המהול בחמאה המומסת 
ולהכניס לתנור חם ב-180 מעלות כ-5 דקות
או עד שהגוון של קדאיף מתחיל להיות מעט זהוב
להוציא מהתנור ולקרר 

לאחר כמה דקות להעביר על נייר כסף בתבנית
ולמרוח מעל את הקרם המוכן.
שוב לכסות עם שערות קדאיף ולמרוח שוב
עם הקרם ולקשט עם פלחי אננס או דובדבנים
מסוכרים או אפילו פלחי קווי גם יפה וגם מיוחד
אפשר לפזר מעל העוגה מעט משערות הקדאיף
נותן מראה מיוחד מאוד
והטעם חברים לפי המלצת בעלי היקר
גן עדן....

כדי לקשט עם קרם השתמשו בצנתר לקישוט
עוגות יותר יפה ומאוד מיוחד...

















יום חמישי, 18 ביולי 2013

קציצות דגים עם רוטב נהדר בנוסך גאורגי...

קציצות דגים עם רוטב נהדר בנוסך גאורגי...



המצרכים הדרושים:
1 ק"ג דגים טחונים אפשר נסיכה או דג סול
1 1/2 כפיות פלפל פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 חלבון ביצה
2 גזרים מגוררים על פומפייה גסה
חצי צרור של כוסברה טרייה קצוצה
1  או חצי פלפל ירוק חריף
5 שיני שום 
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם (את הפירורי לחם תוכלו להכין גם לבד בבית,
לקחת כמה חתיכות של לחם לייבש בטוסט ולטחון במעבד מזון)
1 כפית מלח או יותר לפי המליחות הרצויה
3 כפות שמן זית או קנולה
2 עגבנייות מגוררות על פומפייה גסה
1 כף רסק עגבניות
1 כוס של מים קרים מהברז

אופן ההכנה לקציצות: 
להעביר לקערה עמוקה  את הדגים הטחונים עם 3 שיני 
שום כתוש 1 כפית פלפל פפריקה אדומה, 3/4 של פלפל שחור,
חצי מהכמות של גזר מגורר, כוסברה יבשה טחונה וכוסברה טרייה 
פירורי לחם או קמח מצה 3/4 כפית של מלח וחלבון ביצה.
אחרי ערבוב להכין כדורים קטנים ולהכניס למקרר לא במקפיא!!!
עד להכנת הרוטב....

אופן ההכנה לרוטב: 
לקחת סיר עמוק לחמם את השמן ולהוסיף אליו 
את הגזר (הגזר שמטגנים עם שמן מפריש צבע ארגמן נהדר)
להוסיף בהדרגה  פלפל ירוק קצוץ, עגבנייה מגוררת,
לערבב היטב ולהוסיף חצי כפית פלפל
פפריקה אדומה, ושליש פלפל שחור, להוסיף את העגבניות + 
2 שיני שום כתוש., להוסיף בהדרגה את הרסק עגבניות ואת המים 
ברגע שהתבשיל יתחיל לבעבע להוסיף רבע כפית מלח ולהתחיל 
להוסיף בתוך הרוטב את הקציצות לסובב מכול צד ואז להתחיל
לצמצם את הרוטב על להבה קטנה כאשר הרוטב סמיך מעט
יש לכבות את הלהבה ולהוסיף את כוסברה הטרייה 














יום חמישי, 11 ביולי 2013

קפקייקס עם קרם מוקה מצופה בשוקולד

קפקייקס עם קרם מוקה מצופה בשוקולד




החומרים להכנה:
2 חב' פודינג וניל אינסטנט
8 ביצים 
1 כוס סוכר
3 כפות קמח רגיל
1 אבקת אפייה 
מעט רום
2 כפות שמן קנולה
להקציף את החומרים להפסיק פעולת המערבל ובהדרגה להוסיף את הקמח
וגם את הפודינג וניל ליצור מרקם מעט סמיך לחלק לשתי חלקים.
לאפות כול חלק בנפרד על תבנית רחבה המצופה בנייר אפייה.


החומרים לקרם:
3 מכלי שמנת מתוקה
1 כוס סוכר 
1/2 כפית של נס קפה

להקציף את השמנת מתוקה וכאשר 
יתחיל להתגבש סמיכות להוסיף את הסוכר
להקציף לקצף יציב ולהוסיף את הנס קפה
לשמור בקירור עד שנאפה את העוגה


החומרים לציפוי העוגה

2 1/2  יח' של שוקולד מריר
3/4 עד 1 מיכל שמנת מתוקה

להרתיח את השמנת מתוקה ולהוסיף את השוקולד
לכבות את הלהבה בגז ולערבב עד שהשוקולד ימס 
לגמרה. להניח בצד (לא בקירור!!!).

הרכבת העוגה:

לקחת את השכבה הראשונה של העוגה ולמרוח אותו עם קרם מוקה
ואז לצפות את העוגה עם עוד שכבה, שוב למרוח עם הקרם.
להמתין כמה דקות ואז להוסיף את הזיגוג השוקולד.
ניתן לחתוך לפרוסות מרובעות ולקשט או לקחת חותך עגול 
וממש להוציא עיגולים מהעוגה המוכנה לקשט עם מעט אגוזים
או דובדבנים מסוכרים או טריים או עם ענבים טעים יפה ומיוחד
עד מאוד...




יום רביעי, 10 ביולי 2013

פיצה עם פטריות וזיתים

פיצה עם פטריות וזיתים




מצרכים לבצק:
לפיצה אחת גדולה משפחתית
2 1/2  כוסות קמח
1/2 כפית שמרים
מעט סוכר 
מעט מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים

לאחד את כול החומרים ואם יש צורך להוסיף עוד מעט קמח
ליצור בצק רך ולשמור כ-20 דקות מכוסה עם ניילון נצמד ומגבת מעל
או לשים שנייה אחת במקרו גל ואז להשאיר שם כ-10 דקות


המלית:
200 גרם גניה צהובה
15 יח זיתים 
100 גרם פטריות שמפיניון כמה חתיכות פרוסות
ניתן טרי או מהקופסאות שימורים

הרוטב לפיצה:
1 שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות מהול בכוס מים קרים
1 כפית תבלין לפיצה 
מעט מלח לפי הטעם הרצוי לכם כמובן עד רבע כפית זה מעולה....



לקמח את המשטח עבודה, 
לרדד את הבצק להעביר על המגש עם נייר אפייה
ולהוסיף לבצק  את הרוטב שהכנו.
לפזר מעל שליש מהגבינה
להכניס לתנור ולאפות על חום של 180 מעלות 
כ-15 דקות לאחר מכן להוסיף את הגבינה שנותרה 
ולהמשיך לאפות את הפיצה עוד כ-5 דקות 
להוציא ולהגיש חם....ניתן לצד סלט חי 
או סלט חסה נהדר משביע וגם טעים...

יום שני, 8 ביולי 2013

דג מרוקאי חריף

דג מרוקאי חריף...





המצרכים הדרושים:
ל-6 מנות
1 ק"ג דג אמנון או דג נסיכת הנילוס 
2 פלפל בולגרי חתוך לרצועות
2-3 גזרים חתוכים לרצועות
6 שיני שום כתוש
3 פלפלים ירוקים חריפים (מי שאוהבת יותר חריף אז להוסיף עוד) למי שיש בעיה עם חריף 
ניתן להוריד את הגרעינים של הפלפל ולפרוס לרצועות 
שמן קנולה 1/2 כוס מהול בכף פפריקה אדומה מתוקה וכפית מלח
1/2 צרורו כוסברה קצוץ דק

אופן ההכנה:

להעביר את הדג לסיר עמוק רחב שוליים ולהוסיף אליו את הפלפל הבולגרי, פלפל חריף, גזר
ומעל למזוג את השמן המהול עם הפלפל פפריקה והמלח. להוסיף 1 1/2 מים קרים מהברז.

לבשל על אש גבוהה לאחר הרתיחה הראשונה להוריד את הלהבה בגז ולהמשיך לבשל 
עד שהרוטב יצטמצם ...לבשל לפחות 3/4 שעה.

להגיש לצד לחם לבן פרוס או פיתה טעים ומאוד מיוחד מתאים גם לארוחת שבת.








יום ראשון, 7 ביולי 2013

בורקס גאורגי עם בשר בקר טחון בצורה קצת שונה ...

בורקס גאורגי עם בשר בקר טחון בצורה קצת שונה ...












המצרכים ואופן ההכנה:
1 ק"ג קמח 
 1 כף גדוש שמרים
1 כפית סוכר 1/2 כפית מלח 1 כף שמן זית ללוש בצק רך ולשמור בצד עד שיכפיל את נפחו בערך כשעה. לאחר מכן לחלק ל-2 חלקים לרדד חלק אחד ולהעביר לתבנית עם נייר אפיה את החלק השני לרדד על המכשיר ולשמור בקירור כמה דקות כדי שיתקשה ויהיה יותר קל להוריד אותו על המשטח מסביב להכין צמה ומעל לסדר פרחים או קליפה של עגבנייה אדגים לכם יותר מאוחר גם את זה.... למילוי: 200 גרם בשר טחון 1 בצל מגורר על פומפייה גסה 3 שיני שום כתושים 1/2 כפית פלפל פפריקה אדומה 1/2 כפית פלפל שחור 3 /4 כפית מלח או לפי הטעם הרצוי בהרט גאורגי ניתן להוסיף מעט כוסברה טחונה וגם פטרוזיליה קצוצה דק דק מאוד. לערבב לטגן קלות על המחבט ולהוסיף אפשר להוסיף להעשרת טעם מעט צנוברים בזמן הטיגון. למלא את התחתית של הבצק ואז להוסיף את הרשת המוכן את הצמות מסביב וגם את הפרחים הקישוט הוא עניין שלכם בלב! ניתן לעשות זאת גם עם בוקס גבינה קלי קלות וטעים ומרשים ברמות....תמונה: ‏בורקס בשר חגיגי

המצרכים להכנה:

1/2 ק"ג קמח
1 1/2 מים פושרים
1 כף גדוש שמרים
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
ללוש בצק רך ולשמור בצד עד שיכפיל את נפחו בערך כשעה. לאחר מכן לחלק ל-2 חלקים לרדד חלק אחד ולהעביר לתבנית עם נייר אפיה
את החלק השני לרדד על המכשיר ולשמור בקירור כמה דקות כדי שיתקשה ויהיה יותר קל להוריד אותו על המשטח
מסביב להכין צמה ומעל לסדר פרחים או קליפה של עגבנייה אדגים לכם יותר מאוחר גם את זה....

למילוי:
200 גרם בשר טחון 
1 בצל מגורר על פומפייה גסה
3 שיני שום כתושים
1/2 כפית פלפל פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל שחור
3 /4 כפית מלח או לפי הטעם הרצוי 
בהרט גאורגי
ניתן להוסיף מעט כוסברה טחונה
וגם פטרוזיליה קצוצה דק דק מאוד.
לערבב לטגן קלות על המחבט ולהוסיף
אפשר להוסיף להעשרת טעם מעט צנוברים בזמן הטיגון.
למלא את התחתית של הבצק ואז להוסיף את הרשת המוכן את הצמות מסביב וגם את הפרחים הקישוט הוא עניין שלכם בלב!

ניתן לעשות זאת גם עם בוקס גבינה קלי קלות וטעים ומרשים ברמות....‏

יום שלישי, 2 ביולי 2013

חצילים בהגשה מיוחדת...

חצילים בהגשה מיוחדת...


החצילים הם מלכת השולחן בהמון עדות והנה לכם הגשה מיוחדת לחצילים...

המצרכים:
3 חצילים גדולים פרוסים ומומלחים משאירים כך במשך שעה ואז שוטפים במים קרים
4 כפות שמן זית 
מעט מלח
לאחר שטיפה יש לטבול ן את החצילים בשמן זית ומעט מלח.

לבסיס:  בצק עלים חתוך לריבועים בגודל התבניות שאנו משתמשים

תיבול לבשר בקר:
300 גרם בשר בקר 
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושים
1 כפית בהרט ישראלי או או כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית פלפל פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
10 גבעולי פטרוזיליה טחונים 
1 גזר טחון 
 1/4 כפית מלח..המליחות היא עניין של טעם ונהגו לפי רצונכם...
לערבב היטב  בחלמון 1 ולהכניס למחבט לוהט עם  שמן חם כשתי דקות לערבב 
ולהוריד מהאש.

לקחת תבנית עם צורות לקאפקייקס  ולסדר בפנים את הבצק לשמן ממש טיפה
עם מברשת ולהכניס לתנור חם על 180 מעלות כ-10 דקות
לאחר 10 דקות להוציא ולסדר בפנים את החצילים בעיגול כמו פרח ובמרכז להוסיף את
הבשר המטוגן קלות...
להכניס שוב לתנור למצב של גריל כ-15 דקות ואז להוציא ולהגיש עם עגבניות פרוסות מסביב
ומעל מעוטר במעט כוסברה טרייה או פטרוזיליה...


שימו לב הטיפ שkי שניתן ליהנות מהמנה הזו גם כשהוא מוכן עם גבינת מוצרלה 
לצורך העניין תשתמשו בגבינת מוצרלה 400 גרם מגוררת על פומפייה גסה או
לחלופין גבינה בולגרית 200 גרם ו150 גרם גבינת עמק או גלבוע מגורר על פומפייה
גסה המהול בביצה 1.  יוצא טעים עד מאוד ניתן להגיש לצד סלט חי.... 
והנה התוצאה לפניכם...