יום ראשון, 11 בדצמבר 2011

 אצ'ארולי חצאפורי בהכנה לאלו שאוהבים עם ביצה או בלי ביצה
מוגש בשתי הצורות...








אצ'ארולי חצ'אפורי בעוד צורה הפעם עם ביצה




































    •                                  

      גבינה ביתית, ניתן לישתמש גם בגבינה שהכננו בבית

                                     





      המצרכים למלית:


      גבינה בולגרית או גבינת כנען 1 ק"ג
      1  ביצה
      50 גרם חמאה חתוכה לקוביות....
      לאחד את כול החומרים


      המצרכים לבצק:
      1 ק"ג קמח,
       2 1/2 כוסות מים פושרים,
      2 כפות שמרים יבישhם,
      1 כפית מלח,
      1 כף שמן קנולה או חמניות.
      לאחד את כול הנוזלים (פרט לשמן) בתוך קערה עמוקה ולהוסיף את הקמח.
      ליצור בצק רך במקצת ולעטוף בכפית שמן .
      לשמור בצד כשהוא מכוסה בניילון בתוך קערה כשעה וחצי  עד כשעה (עד שיכפיל את נפחו).





      1. להוציא מהקערה וללוש על משטח מקומח,
       2. ליצור כ-10 -12 כדורים.... להניח בצד עוד כ-10 דקות
      3.  לרדד קצת במערוך וליצור צורה של סירה
      4.  באמצע למלות עם מלית גבינה...
      5. לחמם את התנור כ-5 דקות ל-270 מעלות ולהכניס את הסירות המוכנות המונחות על תבנית עם נייר אפייה.
      6. להנמיך את הטמפרטורה ל-160 מעלות ולאפות כ- 10 עד 15 דקות או עד להזהבה.
      7. דקה לפני שמוצאים מהתנור לשלוף את הביצה בפנים...
      טעים ברמות...







  • 2 תגובות:

    1. ואני מודה לה' שיש לי אישה כמו לאה.

      השבמחק
    2. תודה לכולם על הפרגון מהלב.....וגם לאליה בעלי היקר שתמיד שם לצידי....

      השבמחק