יום חמישי, 1 בדצמבר 2011


אגסים ותפוחים מקורמלים בבצק פילו 
בתוספת שזפים מזוגגים בסירופ





ולשבת חברים יקירים ניטעם גם מהקינוח
שמאוד מבוקש בביתי שממנו נהנים גם החברים
שלנו מדי פעם, אם נישאר משהו.....




הומרים הדרושים:
בצק פילו מחולק לעלים מרובעים מספיק כדי לעטוף אגס או תפוח
5 יח' אגסים
5 יח' תפוחים
5-6 יח' שזפים אדומים
1 שקית סוכר וניל או רבע כפית קנמון או מקל וניל 1

6 כפות סוכר 
2 כפות אבקת סוכר


1. להניח  בתוך הסיר רחב את האגסים ואת התפוחים
2. להוסיף 5 כפות סוכר וכף מים.
3. להוסיף את מקל הקנמון או שקית סוכר וניל
4. לבשל על אש נמוכה כ-15 דקות ולהוצאי אותם מהסיר ולהנח בצד
5. להוסיף לסיר עם סירוף 5-6 שזפים אדומים ועוד כף סוכר ולהמשיך
לבשל אותם עוד כ -  20 דקות נופסים עד שהשזפים יתחילו להיות מזוגגים.

6. את האגסים והתפוחים שהיתקררו בינתיים, לעטוף היטב עם 2 עלי
    פילו מרוחים במרגרינה או בחמאה מומסת.
7. להעביר לתבנית סיליקון משומן מעט המשמש אותנו לאפיית מאפנסים
    למיניהם... לאפות בתנור  שחומם מראש ל-270 מעלות כ-3 דקות
8. לאחר 3 דקות  להוריד את הטמפרטורה ל -  160 מעלות ולאפות
   כ- 15 דקות או עד להזהבה.
9. לקרר ולבזוק מעט אבקת סוכר, או המיץ של שזפים שבישלנו
10. ניתן להגיש בתוספת כדור גלידה....

הערה: אפשר במקום חמאה להישתמש במחמאה
           ובמקום גלידה חלבית ניתן להישתמש גם בגלידת פרווה...

2 תגובות:

  1. באתר יש כבר כמה שנרשמו אם יתעורר בעיה ברישום כיתבו כאן בפרסם הערה לאחר הגב.. ואנסה ליצור קשר עימכם כדי להנחות אתכם להירשם, בברכה לאה ספיר.

    השבמחק
  2. תודה לכם קיבלתי המון תגובות חיוביות בפייסבוק, שבוע נהדר לכולם...

    השבמחק