יום שני, 5 בדצמבר 2011

 עלי מנגולד ממולאים עם בשר בקר




בוקר ניפלא לכולם יקירי....
לאחר שהתעוררנו התרעננו והתענגנו על כוס קפה ועוגה
 של הבוקר הניפלאה הזה
הגיע הזמן גם לארוחת הצהריים למשפחה...



אז היום נבשל עלי מנגולד ממולאים עם בשר בקר / עגל טחון







החומרים הדרושים:




עלי מנגולד 1 ק"ג שטוף היטב ומופרד מהחלק הלבן...

את עלי המנגולד הירוקים מבשלים במים רותחים כ-3 דקות ומעבירים
מיד במי קרח שהכיננו מראש בקערה.
(לתשומת לבכם את החלק הלבן של מנגולד נישמור כדי להכין ממנו סלט גאורגי שהמתכון תקבלו עוד היום בערב)
החומרים הדרושים למלית:

1/2 ק" בשר בקר / עגל טחון
1 כוס אורז עגול/רגיל שטוף

1/2 כפית אוצחו סונלי (בהרט גאורגי)
1    כף רכז רימונים
1 כפית חמלי סונלי (כוסברה יבשה)
2 יח' פלפלים סודניים קצוצים דק (ניתן גם בלי)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פלפל אדום מתוק
2 בצלים טחונים
4 - 5 שיני שום כתושים
10 גבעולים של כוסברה טרייה קצוצה

1 כפית מלח (או לפי המליחות הרצויה)

חופן 2 - 1 גרגירי רימון חמוצים/מתוקים
2- 3 כוסות מי ברז קרים מהולים ב1 שום כתוש
1 כף שמן קנולה...



אופן ההכנה:
1.  מערבבים את כול חומרי המלית ומניחים בצד לפחות 20 דקות כדי
     שהטעמים יתערבבו.
2.  עוטפים  בעלים ירוקים שהוציאנו ממי הקרח ומגלגלים כמו רולדה
3. מסדרים בסיר את העלים הממולאים בבשר טחון ומעל מפזרים
    את הרימונים ואת המים המהול בשום כתוש 1
4. מזלפים מעל את השמן ומעבירים על הכריים
5. לאחר רתיחה ראשונה  מנמיכים את הלהבות
    ומבשלים את התבשיל שבסיר כ-1/2 שעה עד 40 דקות.









הערה: ניתן להגיש בתוספת מלפפונים פרוסים  ובצל ירוק...
    











תגובה 1:

  1. חברים יקירים הרישום באתר שמעורר כול כך הרבה תשומת לב קל עד מאוד..
    כול שצריך להיכנס ולהירשם אלו שרוצים גם להגיב ניתן לידי כניסה בחלון תגובות ולאחר מכן רישום את אשר רוצים להוסיף את שם והמשפחה וללחוץ על האנונומי (לרדת עם החץ....) ואז ללחוץ פרסם הערה והתגובה שלכם תופיע כאן אז המשך יום טוב יקירי...

    השבמחק