יום חמישי, 29 בדצמבר 2011

 קרלבסקי
עוגה גאורגית שפשוט מעדן....






קרלבסקי עוגת שכבות




זו עוגה שכולם אוהבים....
העוגה היא עוגה מאוד עדינה ודורשת המון מיומנות הדפנות צריכים להיות דקים ולא עבים מדי.


החומרים:
200 גר' מרגרינה (מחמאה) או חמאה,
1 כוס סוכר,
3 ביצים,
1 שקית סוכר וניל,
 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס וקלויים במחבת,
3 כפות דבש,
350 גר' (2 1/2 כוסות) קמח תופח.


למלית:
1 1/2 מכלים שמנת מתוקה,
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל.


אופן ההכנה:
ממסים בסיר מרגרינה וסוכר ומצננים מעט,
מוסיפים ביצים, סוכר וניל, אגוזים ודבש ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה קמח ומערבבים עד קבלת תערובת סמיכה.
יוצקים 1/3 מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח ובוזקים מעט קמח על הבצק
משטחים בעדינות את הבצק בתבנית בעזרת מערוך.
אופים 3 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות,
מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות ואופים 10 דקות עד הזהבה.
חוזרים על הפעולה עם שארית הבצק פעמיים ומקררים.
מיישרים את שולי עלי הבצק בסכין חדה. שומרים את השאריות ומפוררים בצלחת נפרדת....

מלית: מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים פודינג וניל ומערבבים היטב.

מורחים את הקרם על העלים ומניחים אותם זה על גבי זה.
מפזרים מעל את v הפירורים
משהים במקרר יום אחד לפחות.


הערה אפשר להעשיר את העוגה בשוקולד מגורר
ומעט פלחי אננס...

תגובה 1:

  1. הרבה כבר מצאו לנכון להרשם בבלוג ומה אתכם....

    השבמחק