יום חמישי, 8 בדצמבר 2011

מה יותר טעים מקדרה לשבת חברים
המכאלים בקדרה הכי מומלצים בימי החורף....




קדרה עם בשר בקר וירקות נוסך גאורגי ...







החומרים הדרושים:

1 ק"ג  בשר בקר עם עצם או בשר ראש או בשר בקר מס' 5
2 עגבניות גדולות  חתוכות ל-4 חלקים
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושים
3 תפוחי אדמה  חתוכים ל- 4 חלקים
1/4 כפית אוצחו סונלי (בהרט גאורגי) או בהרט מזרחי...
1/2 כפית חמלי סונלי (כוסברה יבשה)
1 כפית מלח או לפי מליחות הרצויה
פלפל פפריקה אדומה 1 כפית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מרק עוף (אפשר גם בלי)
1/4 כפית כרכום 
3 כוסות מים חמים
2 כפות שמן קנולה או חמניות או שמן זית



אופן ההכנה:

לחמם את השמן במחבת ולהוסיף אליו את הבצל ואת השום בהדרגה לאחר מכן להוסיף
את הבשר בקר ולטגן מעט להוסיף את התבלינים: חמלי סונלי, אוצחו סונלי, פלפל אדום,
פלפל שחור, כרכום  ולערבב היטב ברגע שהבשר נסגר מעט להוריד מהאש.
בתחתית קדרה לסדר מעט מתפוחי האדמה החתוכים, ומעט מעגבניות להוסיף את
הבשר ואת תפוחי האדמה הנותרים שורות שורות להוסיף את הפלפלים והעגבניות
ולכסות את הכול עם מים מהולים במלח ובמרק עוף.

הערה במקום מרק עוף אפשר למהול את המים בשום כתוש 1 לערבב ולהוסיף לתערובת.

להכניס לתנור שחומם מראש ל-270 מעלות ולהביא לרתיחה ברגע שהתבשיל מתחיל
לרתוח להוריד את הטמפרטורה ל- 130 מעלות ולבשל כ- 4 שעות.







טעים להפליא ניתן להגיש עם בצל ירוק או סלט  בתוספת לחם גאורגי
או כול לחם שתבחרו.









תגובה 1: