יום שני, 26 בדצמבר 2011









פריקסה


לפעמים לא בא לנו לעבוד קשה ואז אנחנו פונים גם לדברים קלים ומענגים
ופריקסה הנו אחד מהם......


המצרכים הדרושים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 1/2 כפות שמרים יבשים
1 כפית  מלח
1 כפית סוכר
2 1/2 כוסות מים פושרים
5 כפות  שמן קנולה
1 בקבוק שמן.



אופן ההכנה:
מעבירים לקערה עמוקה את השמרים, מלח, סוכר, ומוסיפים מים,שמן
ומערבבים היטב מוסיפים את הקמח
לשים את החומרים עד שמתקבל בצק רך. מכסים בניילון ומגבת
ושמים בצד כשעה עד שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
לאחר מכן מעבירים למשטח מקומח ויצרים 20  כדורים
מעצבים אותו בצורת לחמנייה ונותנים לו לנוח כ- 15 דקות.

מחממים את השמן במחבת עמוק ומטגנים את הלחמניות
עד להזהבה.


מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן ממלאים בכול דבר שעולה
על הדעת,
סלט, חומו, ביצים, סלטים למיניהם, טונה ועוד.....









כפי שאמרתי תתנו לדמיון להשתולל, ניתן למלא גם בקציצות דגים וסלט ועוד אין ספור אפשרויות.... 

תגובה 1:

  1. תודה לכול האנשים היקרים שכבר נרשמו בבלוג שלי

    השבמחק