יום רביעי, 25 באפריל 2012

עוגת תפוחים ואגסים עם קינמון...

עוגת תפוחים ואגסים עם קינמון...



המצרכים הדרושים לבצק:
2 כוסות קמח
4 חלמונים 
שמנת מתוקה או מיכל שמנת 1 
1 כוס סוכר
1/2 מחמאה או חמאה חתוכה לקוביות

למלית:
3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
3 אגסים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
100 גרם אגוזי  מלך שבורים גס
או אפשר במקום אגוזים 100 גרם קוקוס

אופן ההכנה למלית:
 להעביר לסיר עמוק את האגסים והתפוחים להוסיף סוכר
וקינמון ולבשל על אש נמוכה כ- 3 דקות.
לצנן ולהוסיף את האגוזים או קוקוס...



אופן ההכנה לבצק:
לאחד את כול החומרים ביחד
וללוש את הבצק עד שמתקבל 
בצק רך...
לחלק את הבצק ל-2 חלקים.
לרדד ולרפד  תבנית
משומנת עם מעט חמאה,
לאפות בתנור שחומם בטמפרטורה
של 180 מעלות, עד שיזהיב 
להוציא מהתנור ולהוסיף אליו את המלית,
לכסות את המלית עם הבצק שנותר (כמובן לרדד קודם!)
להחזיר לתנור ולאפות עד שהשכבה ומעל גם יזהיב...

לצנן ולפזר מעל מעט אבקת סוכר..
להגיש את העוגה לאחר כשעה....

לתשומת לבכם אלו ששומרים כשרות
ניתן במקום שמנת מתוקה להוסיף שמנת צמחית....
במקום חמאה מחמאה...

קל ונעים מאוד להכנה.....

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה