יום רביעי, 25 באפריל 2012

עוגת קצף וקצפת

עוגת קצף וקצפת

החומרים הדרושים:
6 ביצים מופרדים
2 1/2 כוסות סוכר
1 כפית נס קפה
100 גרם מחמאה או חמאה
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח


למלית:
1 מיכל של שמנת מתוקה (או צמחית)
1/2 כוס סוכר  (או קצת יותר לפי המתיקות הרצויה)
להשבחת הטעם להוסיף 1/2 כפית נס קפה
להקציף את כול החומרים


אופן ההכנה לביזה

6 חלבונים
2 כוסות סוכר

להקציף היטב ולאפות בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות כשעתיים
לאחר שהביזה מוכן לכבות את התנור ולהמתין עוד כ-10 דקות
לאחר מכן להוציא מהתנור ולהניח בצד עד שנכין את התחתית של העוגה...

אופן ההכנה לתחתית:
6 חלמונים וסוכר לאחד בקערה נפרדת ולהוסיף את החמאה/מחמאה
סוכר וניל ואת הקמח ליצור בצק רך ולעביר לתבנית משומנת
לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות עד שיזהיב טיפה.

לצנן ולהוסיף את הסירוף של כפית סוכר, ו 1/2כפית נס קפה


הרכבת העוגה:
למרוח את הקרם המוכן על התחתית ומעל לכסות עם
ביזה שהוכן מראש.


 ניתן להגיש לאחר כשעתיים  בקירור....




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה