יום רביעי, 4 באפריל 2012

שישליק וצלעות עגל לחג פסח











הכנה לשישליק וצלעות בתנור ביתי
לחג
המצרכים הדרושים:

צלעות עגל 2 ק"ג
2 ק"ג בשר עגל
2 בצל חתוכים לעיגולים


למרינדה:
2 בצלים חתוכים לרבועים
8 שיני שום כתוש
1/2 כפית בהרט ישראלי
1/2 כפית פלפל שחור (אשפר גם קצת פחות)
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
כרכום 1/4 כפית
1/2 כפית כמון
מלח 1 כפית גדושה (לפי המליחות הרצויה)
4 כפות מן זית


לערבב את הבשר עם המרינה ולשמור  כול הלילה
בתוך כלי  שהטעמים יתערבבו...

להשחיל את הבשר על השיפודים, לסדר את הצלעות
להעביר על המגש בה פרסתם נייר אפייה
ולהכניס לתנור שחומם מראש
ל-200 מעלות במשך 15 דקות.
להוריד את הטמפרטורה ולהמשיך
לטגן בתוך התנור עוד כ-15 דקות
נוספות לבדוק שהשישליק והצלעות
מוכנות ולהגיש בתוספת תפוחי אדמה
מטוגנים.... או ירקות....
חג שמח ומאושר וכשר לכולם....
















תגובה 1: