יום ראשון, 29 באפריל 2012

מפרום בנוסח גאורגי....

מפרום...


החומרים הדרושים:
1 ק"ג חצילים פרוסים לפרוסות וחצויים באמצע לשתיים (לא לחתוך באמצע עד הסוף )
2 ביצים מוקצפים עם קורט מלח
1 כוס קמח על צלחת שטוחה
תבנית אפייה ונייר אפייה

למילוי:

1/2 ק"ג בשר טחון, או ניתן להשתמש גם בעוף טחון 
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושים
1/2 כפית פלפל אדום
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט גאורגי
או במקום בהרט גאורגי עלי בזיליקום 5-6  טריים קצוצים דק....
מלח בערך 1/2 כפית או לפי מליחות הרצויה... 




לערבב את כול החומרים ביחד ולמלא את החצילים החצויים באמצע
אגב אלו שאוהבים יכולים למלא גם את תפוחי האדמה באותו אופן 
כמו החצילים. לגלגל את החצילים (ותפוחי האדמה ) בתוך הצלחת 
עם קמח ולהעביר לצלוחית עם ביצה לגלגל ולהניח על נייר האפייה
שפרסנו על התבנית, לבזוק על כול חציל מעט שמן זית ממש טיפות
להכניס לתוך התנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ולאפות
כ-10 דקות




לרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים
3 שיני שום כתושים
2 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות 
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פלפל פפריקה אדומה מתוקה
אפשר להשתמש בפלפל ירוק קצוץ (להשבחת הטעם)



לאחר שסיימנו להכין את הרוטב לפרוס בתחתית
תפוחי אדמה ומעל להניח את החצילים הממולאים 
שכבר לאחר האפייה בתנור...להוסיף מים+ 1/4 כפית מלח (לפי מליחות רצוייה!)
ולבשל עד שהרוטב מצטמצם מעט בערך כ-30 דקות 
על אש קטנה...


2 תגובות: