יום ראשון, 21 באפריל 2013

ושליאני עוגת תפוחים.

ושליאני עוגת תפוחים....








כול הזכויות שמורות ללאה ספיר מחברת הספר מאכלים גאורגיאניים.
המתכון לבצק:

1/2 כוס סוכר,
2 עד3 ביצים (במקרה הזה פחות מים!)
1/2 כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות מים או במיקרה של 3 ביצים 1 1/2 כוסות....
1 ק"ג קמח

ללוש היטב , משהים כ-10 דקות ולשים שוב....ומחלקים
ל-6 כדורים....

המלית: 35 תפוחים מגוררים גס
1 כוס סוכר על כול 4 תפוחים ומעט קנמון.
מרדדים כול כדור לעיגול דק ומניחים עליו את המלית
מגלגלים כרולדה וחותכים ל-6 פרוסות.
מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
ואופים 3 דקות על 220 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות כ-25 עד 30 דקת..

לתשומת לבכם ניתן להעביר עליהם מעט סירוף של התפוחים שנזל (במקרה הזה הוא יותר קריספי והבצק קצת קשה אבל למחרת העוגה רכה ונעימה או בוזקים מעל מעט אבקת סוכר....העוגה הזו היא כמו יין שמשתביח עם הזמן כול יום הוא יותר טעים ומטריף את כול החושים ....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה