יום שני, 29 באפריל 2013

סצבלה...רוטב עגבניות חריף...

סצבלה...רוטב עגבניות חריף....







מה אנחנו עושים בעיקר כשעגבניות לא בדיוק מתאים לסלט
מנסים לעשות שקשוקה או מטבוחה או סצבלה ...
השבוע ניסיתי לעשות את הסצבלה טיפה שונה וזה יצאה 
נהדר קל ומאוד פשוט ואפשר לשמור בקירור
במשך שבועיים ויותר ולשים אותו כמטבל ליד 
תפוחי אדמה או עוף או דגים או סתם ביצה מקושקשת ליד זה
תמיד נהדר אפילו כשאוכלים בורקס גאורגי גם לידו זה נהדר...

אז ככה....

לוקחים את העגבניות כמה שיש בבית למשל 1 ק"ג 
טוחנים במעבד מזון היטב
ומעבירים לסיר עמוק מרתיחים,
מוסיפים בהדרגה:
כף שום כתוש
3 עד 4 יח'. פלפל צ'ילי גרוס
ממש מעט סוכר כחצי עד כפית
ומלח כפית אחד או יותר לפי הטעם הרצוי .

לתשומת לבכם בבקשה לא לכסות את הסיר
בו אתם מבשלים את הרוטב כי העגבניות 
יש להם תכונה לקבל קצף ויכול לגלוש
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה או עד שיסמיך 
טיפה כמפעם לפעם מורידים בעדינות מהרוטב 
את הקצף הלבנבן שמצטבר.

לאחר ההכנה תעבירו לצנצנת מעוכרת 
ולשמור במקום קר....











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה