יום ראשון, 12 בפברואר 2012

עוגת נוגט ואגוזי מלך ...





המצרכים הדרושים לבצק:


3 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה צמחית/חלבית (לבחירתכם)
3/4 מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
3 כוסות קמח או לפי הספיגה ליצור בצק רך!)
לערבב במיקסר או ללוש ביד לעטוף בנייר ניילון
ולשמור לשעה וחצי עד שעתיים בקירור (לא במקפיא!)
1 חלמון ביצה מהול ב1 כף מים מהברז.

אם לא רוצים לאפות את כול הקמות אפשר לשמור עטוף בנייר ניילון במקפיא...



חומרים למילוי:







צנצנת קטנה של נוגט למריחה (אפשר למצוא בסופרים)
50 גרם אגוזי מלך טחונים


אופן ההכנה:
לחלק את הבצק ל-3 חלקים ולרדד כול אחד מהם בנפרד
למרוח עם ממרח נוגט ולפזר מעל את האגוזים הטחונים.
לגלגל כמו רולדה ולחתוך לפרוסות הרצויות לכם
לסדר על נייר אפייה בתבנית.
למרוח עם הביצה המהולה במי ברז
 ולאפות בתנור שחומם מראש ל-250 דקות כ-3 דקות לאחר 3 דקות
להנמיך את  הלהבה ל- 170 מעלות ולאפות כ-25 דקות או עד שהתחתית
אופייה והעוגה מקבלת גוון זהוב מעל.....



תגובה 1:

  1. לכול המעוניינים להירשם בבלוג ניתן לעשות זאות ממש בקלות אז הרשמו ותוכלו לקבל ישירות כול המתכונים שאני מפרסמת בבלוג... יום מהנה לכולם...

    השבמחק