יום שני, 27 בפברואר 2012

קדרה עם בשר בקר וירקות

קדרה של ירקות עם בשר טחון ותפוחי אדמה...



החומרים הדרושים:

4 יח' קישוים עם ליבה נקייה מבפנים
4 תפוחי אדמה חתוכים לאורך
1 גמבה צהובה מחולקת ל-4 לטעם פיקנטי
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
1/2 כוס אורז פרסי או כול אורז שתבחרו
1 פלפל חריף שלם, אדום /ירוק או שניהם יחד לא לחתוך להעביר בשלמותו!!!
1 כף כוסברה טחונה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
פלפל אדום פפריקה מתוקה
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית או קנולה
1/2 כפית מרק עוף
2 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:
להעביר לקערה עמוקה את הבשר הטחון ולהוסיף אליו את האורז, בצל, שום,
פלפל  אדום , פלפל שחור, מלח, כוסברה יבשה, כוסברה קצוצה
ופטרוזיליה קצוצה 2 כפות שמן ולערבב את הכול להניח בצד לפחות
כחצי שעה לספיגת הטעמים.
למלא את הקישוים עם הבשר הטחון המתובל. לגלגל בנפרד גם
כדורי בשר טחון ולהוסיף לסיר. להוסיף  את התפוחי האדמה הגמבה פלפלים
חריפים לסיר חרס ולהוסיף  מעל 2 כוסות מים חמים, עם מעט מרק עוף
וקורט מלח ולהעביר את הסיר סיר חרס,  לתנור לטמפרטורה של 200 מעלות
ולבשל  לפחות 3 שעות או עד שהתבשיל יהיה מוכן.

ניתן לבשל אותו גם כול הלילה על טמפרטורה של 130 מעלות
יוצא פשוט מעדן פשוט ללקק את האצבעות יקירי.......


תגובה 1:

  1. תודה על המתכון, ניסיתי אותו במסגרת בישולים
    לסוף השבוע אבל ללא כוסברה ופלפלים כי אני לא אוהבת את הטעם והמרקם שלהם ועדיין יצא מעולה.

    השבמחק