יום חמישי, 23 בפברואר 2012

ריבת תותים שכולם אוהבים...





ריבת תותים הנו הכי קל להכנה

תמיד טוב שיש לנו קו מפטורה של ריבת תותים בבית
שתנעים לנו את הערב כשיושבים ליד הטלוויזיה,
ורוצים לשתות תה חם ולצידו מרקחת של תותים
עם בגט חם או לחמנייה מרוחה עם חמאה ועם
תות שדה שזה עושה את הערב לכול המשפחה...



המצרכים הדרושים:

1 ק"ג תות שדה
1/2 קילו סוכר (אפשר גם קצת יותר לתשומת לבכם:
התותים עצמם הם מתוקים...)
2 כפות מי ברז קרים.
אם רוצים לעדן את הטעם הוסיפו כפית מיץ לימון,
או חצי כפית של סוכר וניל   לא חייבים!!!

אופן ככנה:
מכניסים את התותים לתוך סיר עמוק
מכסים עם סוכר ומשאירים כך במשך הלילה
או לכמה שעות...
לאחר שהתות היה במשך זמן סמויים
בסוכר מוסיפים 2 כפות מי ברז.
מעבירים ללהבה גבוהה ואיך שהתותים
יתחילו לרתוח מנמיכים את האש וממשיכים
לבשל עד שהתותים הופכים לדייסה עבה.
כדי לבדוק אם התותים מוכנים לוקחים,
כפית קטנה ומעבירים מעט מהעיסה
על צלחת עם הריבה עדיין נוזלית
מבשלים עדיין בסיר עד שהעיסה
הופכת ליותר קרישה אבל מעט.





נא להיזהר בישול מיותר
יוביל לנוזל מוקרש ולא יפה...  

לאחר מעט צינון
יש להעביר את הריבה
בצנצנות מעוקרות, לשמור
במקום קריר.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה