יום ראשון, 19 בפברואר 2012

תולמה גאורגית...





תולמה גאורגית עם בשר
ובלי בשר רק עם אורז ירק ועשבי תיבול...











מילוי לתולמה גאורגית ללא בשר רק עם אורז ירק ועשבי תיבול...
 

תולמה - כרוב ממולא בלי בשר, ניתן למלא
באופן הבא:
1 כרוב שלם רצוי לבחור כרוב שהוא לא כבד במשקל עם עלים רכבים....
2 בצלים, 

4 שיני שום כתוש, 
2 גזרים  חתוכים לקוביות, 
1 כפית חמלי סונלי , (כוסברה יבשה)
1/2 כפית פלפל פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
 10 גבעולי שמיר קצוצים 
 15 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
1 כוס אורז או יותר לפי הכמות הרצויה...
 

אופן ההכנה: 

לטגן את הבצל הגזר ואת השום עם 3 כפות שמן זית או קנולה או כול שמן שתבחרו יחד עם שמיר ופטרוזיליה ולאחר מכן תערבבו עם אורז ושאר התבלינים וחמלי סונלי.
לבשל במים רותחים את הקרוב ל-3 דקות בלבד ואז תעבירו במי קרח, או פשוט שטפו מתחת למים קרים הפרידו את העלים, תיישרו קצת את הפינה ותתחילו לגלג אותם עם מעט מילוי בצורה של קבאב מזרחי.
מילאו את הסיר בתולמה ממולא והוסיפו 2-3 כוסות מים מהולים בכפית שום כתוש וכפית מרק עוף הוסיפו 1/4 כפית מלח . ושימו על להבה גבוהה.
מרגע שהמים ירתח בסיר הנמיכו את הלהבה ובישלו כ-1/2 שעה עד 45 דקות כשהלהבה כול הזמן נמוכה כדי שהכרוב לא יתחיל לצוף למעלה שימו מעל הכרוב הממולא צלחת. כך התבשיל יתבשל בצורה שווה.













שלבי הכנה












שימו לב לאלו שרוצים למלא את הכרוב עם בשר בקר, הוסיפו את הבשר הטחון עם 2 כפות רסק עגבניות ובתוספת 1/2 כפית אוצחו סונלי בהרט גאורגי. הכול באותו אופן וגלגלו את הכרוב עם המילוי...








תגובה 1:

  1. כול פעם מתאספים עוד ועוד חברים בבלוג שלי ואני אסירת תודה לכולם שהנכם מוצאים עניין בו חברים יקירים ...ברוך המצטרפים החדשים וברוך הנמצאים...

    השבמחק