יום חמישי, 16 בפברואר 2012

צ'יבורקי גאורגי.





צ'יבורקי מספרי מאכלים גאורגיאניים, 
כול הזכויות שמורות למחברת הספר... 


המצרכים הדרושים לבצק:
 1 ק"ג קמח, 
1 ביצה
 2.5 כוסות מים פושרים או מי סודה מוגזים,
 1/4 כפית מלח, 
1/2 כפית וודקה (לא חובה!).
 


למלית: 1
 ק"ג בשר טחון,
 1/2 כפית כוסברה יבשה,
 1/2 כפית פפריקה חריפה,
1/2 כפית פפריקה מתוקה,

 2 עד 3 כוסות מים 2 בצלים קצוצים דק + 1 בצל טחון,
 1/2 כפית מלח.
1 יח' שום כתוש (לא חובה)
 

אופן ההכנה:

מערבבים כול החומרי המלית, מוסיפים את המים בהדרגה עד לספיגה מלאה.
מכניסים במיקסר את כול החומרים הדרושים לבצק ויוצרים בצק קשה.
מחלקים את הבצק ל- 20 חלקים ומרדדים לעובי של 1 סנטים כל עלה סוגרים את הבצק סביב המלית ויוצרים חצי סהר.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכיסנים עד הזהבה משני צדדים. מוצאים לנייר סופג מגישים חם.
הערה עם רוצים ליצור צורה יפה לצ'יבורקי כדאי להשתמש בסכין משונן...








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה