יום רביעי, 4 בינואר 2012

נזוקי -לחם מתוק











נזוקי הינו לחם מתוק שנאפה בטאבון בעיקר (הנזוקי הזה נאפה בתנור)

 נזוקי נהדר לארוחת בוקר, או ארוחת ערב, חלבית עם כוס חלב חם וגבינה מלוחה השילוב
ביניהם ממש נעים או ניתן לאכול אותו סתם ככה לשם הנאה גם....


החומרים הדרושים:

100 גרם חמאה
2 כוסות חלב
2 כוסות סוכר
4- 5 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
1 שקית סוקר וניל או ציפורן (ציפורן קצת דומיננטי בטעמו לבחירתכם)
4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
למריחה: חלמון מהול במי ברז



אופן ההכנה:

לחמם חלב כאשר החמאה בפנים, להמתין עד שהחמאה נמסה ולכבות את האש.
לקרר וכאשר הוא במצב פושר להוסיף, ביצים שמרים סוכר לערבב ולהוסיף את המלח,
לאחד את כול החומרים עם קמח וללוש עד לקבלת בצק רך מעט.
לתת לבצק לטפוח עד שיכפיל את נפחו או לפחות כשעה.
ללוש שוב לתת לו צורה של לחם (רצוי לעבוד עם מערוך שהנזוקי יצא יותר דק)

ולהעביר את  הבצק המוכן לאפייה למרוח עליו ביצה מהולה במעט מים קרים


אם יש בבית טאבון להדביק בתוך הטאבון.








לתשומת לבכם  אפייה בטאבון משנה את הצורה של  נזוקי וטעמו יותר קריספי...









תגובה 1:

  1. לאה יקרה ,
    נראה לי שהכמויות לא נכונות . הכנתי והבצק יצא ממש דליל נאלצתי להוסיף 2 כוסות קמח ועדיין דביק כנראה שאצטרך להוסיף עוד .בדקי בבקשה שוב

    השבמחק