יום חמישי, 26 בינואר 2012

כבד עוף עם רצועות עוף וגמבה צהובה..


כבד עוף עם רצועות בצל וגמבה צהובה פשוט מעדן לצד פתיתים אפויים או אורז וסלט גאורגי....
המצרכים הדרושים:
2 כפות שמן זית או קנולה
חצי ק"ג כבד אוף שרוף על האש ומומלח (לאלו ששומרים על הקשרות),
2 בצלים פרוסים לעגולים,
2-3 שיני שום כתושים
גמבה צהובה 1 חתוך לרבועים קטנים,
1/2 פלפל ירוק קצוץ דק,
חמלי סונלי (כוסברה יבשה תבלין)
קארי על קצה הכפית (לא לשים הרבה תבלין דומיננטי)
פלפל שחור 1/4 כפית
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
1/2 כוס מים רותחים.

אופן ההכנה:
לטגן את כבדי העוף השטופים וחתוכים או שלמים במחבת עם שמן, בהדרגה להוסיף את רצועות הבצל, שום, גמבה צהובה ופלפל יריק. לערבב ולוסיף את התבלינים בהדרגה. שוב לערבב ולאחר כ- 3 דקות בישול להוסיף את המים. להתחיל לצמצם את הרוטב שהוא גם יפה וגם מאוד טעים עד לקבלת רוטב מעט סמיך. 

משהי הציע להוסיף לבישול, עגבניות אפשרי גם לבשל בתוספת עגבניות וגם בתוספת רסק עגבניות אבל כול רצוני היה לבשל בלי ליקופן... כדי למנוע חומציות שעגבנייה גורמת בקיבה ולא אוהבת להשתמש בסוכר כדי לאזן את החומציות ...
אז לבחירתכם מתכון מנצח....





תגובה 1:

  1. תודה לכול אלו שנרשמו ונהנים מהבלוג שלי ותודה לאלו שמפרגנים בכול הזדמנות...

    השבמחק