יום חמישי, 12 בינואר 2012

כופתאות בנוסך גאורגי....


המצרכים הדרושים:
2 בצלים טחונים דק,

4 שיני שום כתוש

1/2 ק"ג בשר טחון
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית אוצחו סונלי (בהרט גאורגי, לא להוסיף יותר כי התבלין מאוד דומיננטי, ניתן להשתמש גם בבהרט ישראל)
1 כפית אוצחו סונלי (כוסברה טחונה)
1/2 כוס אורז לבן
1/2 כפית מלח
 
5 כוסות מים
1/2 כפית אבקת מרק (לא חובה)
1 שום כתוש
1/4 כפית מלח או פחות לפי המליחות הרצויה

אופן ההכנה:

להעביר את הבשר הטחון ואת כול התבלינים, בקערה עמוקה
ולערבב היטב להוסיף את המלח ואת האורז לערבב שוב ולהניח בצד
לספיגת טעמים.



להרתיח את המים בסיר עמוק להוסיף את השום הכתוש ואת המלח,
בתוספת אבקת מרק לערבב עם כף ולהתחיל להעביר לתוך המים
כופתאות מגולגלות בגודל כדורי פינג פונג או יותר גדולים לפי הראות
בעיניכם. טעים להפליא ומעולה גם ליום שבת והטעם גן עדן...




תגובה 1:

  1. תודה לקטי החמודה והיקרה על הפרגון וכך לכול אלו שמפרגנים ללא לאות מעריכה זאות עד מאוד יקירי...

    השבמחק