יום שלישי, 31 בינואר 2012

בורקס גאורגי אחד מהסוגים הרבים..


לבורקס גאורגי יש פנים רבות ..
חלק מערבבים בתוך הבצק חלב, חלק מים וחלק משתמשים גם בגיל, או אשל.
הבורקס שלנו מורכב מכמה מרכיבים והם:






החומרים הדרושים:
3 גיל או שמנת
2 ביצים
1 כפית מלח
1/2 מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
4-5 כוסות קמח או עד כמה שיספוג הנוזל

1 אבקת אפייה או שליש כפית סודה לשתייה

1 חלמון מהול במים

למלית:
300 גרם גבינת חמד
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
1/3 כפית מלח (אם לא אוהבים מלוח אפשר לוותר על המלח)
 לאחד את כול החומרים ולשמור בצד.
 
אופן ההכנה לבצק: לאחד את כול החומרים ביחד
להוסיף קמח וללוש היטב.
להניח בצד לפחות 1/2 שעה.לא בקירור!!!


לאחר חצי שעה, לחלק את הבצק ל-15  יח' אפשר גם יותר...
לרדד מעט עם מערוך ולמלא עם המלית, לסגור היטב ולמרוח
מעל את החלמון המהול במים.


להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאחר כ- 3 דקות
להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות ולאפות עד לקבלת
גוון זהוב מעט (כ- 20 דקות)







להגיש עם סלט גאורגי מומלץ וערב לחך עד מאוד...


3 תגובות:

  1. תודה לכול המפרגנים מראש ניתן גם להרשם בבלוג כדי לקבל עידכונים חמים מהבלוג שלי...

    השבמחק
  2. תודה רבה לך אנהלה יקירתי על תגובתך ומקווה שמהבלוג שלי תהני פעמים רבות יום נהדר לך יקירתי...

    השבמחק