יום שני, 16 בינואר 2012

בורשט גאורגי ...









החומרים הדרושים:
בשר בקר עם עצמות או בלי עצמות /גרונות הודו/עוף שלם/ כרעיים... כול דבר אפשרי
2 כפות שמן קנולה או חמניות..
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
1/2 ק"ג כרוב לבן קצוץ דק

1 סלק קטן חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים  לקוביות קטנות
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
4 יח' עלי דפנה
2 1/2 כפות רסק עגבניות


1 כפית פלפל אדום פפריקה 
1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית מרק עוף (לא חובה!)
1/4 כפית כרכום מוסיף עד מאוד לטעם וגם בריא...
2 ליטר וקצת יותר מים רותחים


פטרוזיליה 15 גבעולים קצוצים דק

שמיר 10 גבעולים קצוצים דק


1 כף מחוק מלח.




אופן ההכנה:
לבשל את הבשר בקר או את העוף או גרונות ולזרוק את המים המלוכלכים, לשטוף ולהכניס לסיר עמוק עם 2 כפות שמן.
להוסיף את הבצל ואת השום להוסיף את הכרוב, סלק, גזרים, תפוחי אדמה, ועלי דפנה, לערבב היטב ולבשל כ- 5 דקות על אש נמוכה, הוסיף את הרסק עגבניות ולערבב שוב, להוסיף את התבלינים ומים רותחים.
לבשל עד שהבשר בקר /העוף / הגרונות מוכנים...להוסיף את הירק ואת המלח להמשיך לבשל עוד כ- 5 דקות
ולכבות את האש.
להגיש לשולחן חם בתוספת לחם כפרי / לחם לבן
בצל ירוק יתאים עד מאוד...











2 תגובות:

  1. לאורך כול הדרך הבלוג מקבל המון פרגון לאלו שמעוניינים יכולים גם להרשם ולהיות חק מאלו שמקבלים את הפרסומים שלי ישר לאתר.. אז יום נהדר לכולם...

    השבמחק