יום ראשון, 22 בינואר 2012



"קופטי" נקניק גאורגי
שפשוט מעדן לחך


 



שכולם מתענגים עליו...
שבספרי מאכלים גאורגיאניים תמצאו לצד עוד דברים מדהימים ומיוחדים לעדה שלנו גאורגיה......


המצרכים הדרושים:
מכשיר למילוי קופטי
מעיים של פרה (אפשר לקנות באטליז או אצל אנשים שמכינים אותם במיוחד)
חוט קשירה
1 ק"ג בשר טחון
2 בצלים טחון
6 יח' שום כתוש
3 יח' פלפל שווקה 
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור
כוסברה יבשה (חמלי סונלי)
בהרט גאורגי (אוצחו סונלי) לא חובה!!!
1 כפית מלח או לפי הטעם...










אופן ההכנה:

לערבב את כול החומרים ולשמור
במקרר לפחות שעתיים כדי שהטעמים יתערבבו.
לקחת חצי מ"ר מעיים של פרה ולמלא אותו
בעזרת מכשיר למילוי קופטי.
לסגור את הקצוות משני הצדדים
לשמור במקפיא או לתלות בחוץ על חבל
בעיקר בחורף!































מוגש בעיקר עם אורז או תפוחי אדמה מטוגנים...

























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה