יום שלישי, 16 באוקטובר 2012

לוואשי גאורגי פיטה גאורגית

פיטה גאורגית לוואשי...




לוואשי לחם גאורגי המזכיר פיטה או לחם ערקי...
הכי קל והכי טעים שיש...
ההרכב: 
1 ק"ג קמח מנופה
3 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים
1 כפית סוכר
1 כף שמן
1 כפית או יותר מלח תלוי במליחות הרצויה שאתם רוצים...
ללוש לבצק רך ולשמור כשעה עד שעה וחצי מכוסה בניילון נצמד במקום חם אפשר לעטוף במגבת כדי שישמור על החום שלו ויתפח מהר...

ליצור 4 כדורים או אפילו 6 תלוי באיזה גודל שאתם רוצים אותו.
לאפות על מחבת משומן עם תחתית עבה "TUGIS TAPAבתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 5 דקות להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות כ-15 דקות או עד שהלוואשי מקבל מעט גוון זהוב....
להעביר על מגבת ולכסות אותה עם מגבת נוספת לפחות כמה דקות ...
את הלוואשי הגאורגי בעיקר אופים בתאבון יוצא נהדר....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה