יום שלישי, 9 באוקטובר 2012

עוגת זחאפארי אגדה מספרי מאכלים גאורגיאניים...

עוגת זחאפראי אגדה....






כל הזכויות שמורות למחברת הספר מאכלים גאורגיאניים לאה ספיר....
זה לא צ'יטיס רזה ולא ג'ינג'ית זו עוגת אגדה "זחאפארי" מספרי מאכלים גאורגיאניים 
וההכנה שלו כדלקמן:
3/4 כוס שמן
3 ביצים
3 כפות גדושות דבש
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית חומץ
1 כפית מחוקה אבקת סודה
1 שקית אבקת אפייה
עד 4 כוסות קמח מוסיפים בהדרגה ....

למלית
1 שמנת מתוקה צמחית
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 צינצנת ריבת פובידל
מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג 
ושומרים בצד

1. מקפיצים שמן וביצים במיקסר אפשר גם ידני
מוסיפים דבש סוכר וחומץ ומניחים בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי)
ומבשלים עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מסירים מהאש
2. מערבבים סודה לשתיה, אבקת אפייה וקמח ומוסיפים בהדרגה לתערובת ביצים
עד שמתקבל בצק עדין וקל לעיבוד
משהים 15 דקות .
3. לשים ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי 1 ב1/2 מ"מ.
4. אופים כול עלה בנפרד כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מרכיבים את העלים זה על גבי זה עלה ריבה עלה קרם ועלה ריבה 
מיישרים את שולי העלים בסכין ובוזקים מעל אבקת סוכר 
טיפ שלי:מ ניתן למרוח את העלה העליון בקרם ולפורר את קצוות 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה