יום שלישי, 12 במרץ 2013

ברוקולי מוקפץ

ברוקולי מוקפץ בחמאה ובצל





1 ק"ג ברוקולי
1/4 כפית זעפרן
2 כפות חמאה או מחמאה
2 בצלים חתוכים ל-4 
1/4 כפית פלפל לבן
מעט שמיר ומעט פטרוזיליה (או מיכל שמנת מתוקה)
2 ליטר מים
1/4 כפית מלח
להרתיח את הברוקולי במים כ-5 דקות ולהוריד מהאש
לסנן ולשים בצד.
להוסיף למחבת חם את החמאה ואת הבצל
ואת הברוקולי להקפיץ כך כמה דקות ובהדרגה
להוסיף את התבלינים ואת המלח. לאחר כ-5 דקות להוסיף
את השמיר והפטרוזיליה, לערבב ולכבות את האש.

טיפ שלי 
במקום הירק אפשר להוסיף לתערובת את השמנת מתוקה ולהרתיח
עד שהנוזל יצטמצם מעט.

טעים ורענן בשני האופנים...






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה