יום רביעי, 27 במרץ 2013

כופתאות בשר ומרק אגוזים לפסח









מזאויאני צבני סגאראו עם כופתאות בשר בקר או עוף טחון.....


וכופתאות הבשר שצריך להוסיף....
המצרכים הדרושים:
2 בצלים טחונים דק,
4 שיני שום כתוש
1/2 ק"ג בשר טחון או בקר או עוף 
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית אוצחו סונלי (בהרט גאורגי, לא להוסיף יותר כי התבלין מאוד דומיננטי, ניתן להשתמש גם בבהרט ישראל)
1 כפית אוצחו סונלי (כוסברה טחונה)
2 כפות קמח מצה....
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים פושרים
5 כוסות מים
1/2 כפית אבקת מרק (לא חובה)
1 שום כתוש
1/4 כפית מלח או פחות לפי המליחות הרצויה
ביצה 1

אופן ההכנה:

להעביר את הבשר הטחון ואת כול התבלינים, בקערה עמוקה
ולערבב היטב להוסיף את המלח ואת ה- 2 כפיות מצה הביצה והמים לערבב שוב ולהניח בצד לספיגת טעמים.

להרתיח את המים בסיר עמוק להוסיף את השום הכתוש ואת המלח,




מצרכים:
4 כרעי עוף
10 כוסות מים רותחים
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כוסברה יבשה
3 כוכות אגוזי מלך טחונים
1/4 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
15 גבעולי כוסברה קצוצים
4 ביצים טרוות
1 כפית מלח.
להרתיח את העוף בסיר עם מי ברז ולאחר רתיחה ראשונה
להוציא אותו מהמים לשטוף היטב ולהעביר לסיר
עם המים שהיכננו מראש ושוב להביא לרתיחה.
להוסיף את כול הבצל השום האגוזים והתבלינים
לערבב להוסיף את האבקת מרק לבשל עוד כחמש
דקות להוסיף את הכופתאות להמשיך עוד כ-15 דקות
ולהוסיף את הביצים השלמות אם מוסיפים את הכופתאות
אפשר לבתר על הביצים...רק להוסיף ביצה אחת טרופה היטב
זה כול הסיפור....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה