יום שני, 18 במרץ 2013

מאכלי עדה לפסח

מאכלי עדה לפסח

פשטידת תפוחי אדמה 
עם סלט גאורגי אורגינל....
500 גרם בשר בקר טחון
1 כפית פלפל אדום פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט גאורגי
1/2 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית מלח
לערבב ליצור כופתאות ולבשל בסיר עם מים רותחים כ-10 דקות להוריד את המים.
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 יח' שיני שום קצוצים
1/2 צרור פטורזיליה קצוצה
1 כף קמח מצה
2 כפות שמן זית או קנולה
לטגן ולאחר שהקציצות תתקררנה מעט לערבב ביפנים היטב את התערובת.
4 - 5 תפוחי אדמה מבושלים היטב ומעוכים כפירה
1/2 כפית פלפל לבן או פחות
1/2 כפית או פחות מלח לפי הטעם!
1/4 כפית כרכום
2 ביצים
1 כף קמח מצה לערבב את כול התערובת היטב
לקחת תבנית פירקס ולהעביר מעט מתפוחי האדמה במתובלים, מעל להוסיף את כול הבשר בקר שתיבלנו עם תבלינים בצל ופטורזילייה ומעל שוב להוסיף את תפוחי האדמה המתובלים. לאפות מתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 - 50 דקות להגיש חם לצד סלט גאורגי או כול סלט שתבחרו ארוחה מצוינת

פשטידה עם בשר בקר או גבינה או פטריות....


המצרכים הדרושים:
15  יח' של מצה חצויה  לשניים
פרוסים על המגבת ורטובים במים קרים.


המצריכם לקציצה:
1/2 ק"ג בשר בקר
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
5 שיני שום כתוש
1 כפית גדושה של כוסברה יבשה
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אודמה
2 יח' פלפל שבקה קצוץ דק
1/2 כפית בהרט ישראלי...

לציפוי:  2 ביצים טרופות...


לטיגון: 1/2 כוס שמן זית/קנולה


אופן ההכנה: מערבבים את כול התבלינים יחד
עם שום והבצל עם בשר טחון ומטגנים במחבט
לוהט עם 2 כפות שמן, לכמה שניות (לא מייבשים לגמרה!),
מוצאים  מהמחבט ומקררים...
מעבירים מעט מהמלית למצה ומגלגלים...מעבירים
לבלילת ביצה ומטגנים במחבט חם עם שמן.
כך נוהגים עם שאר המצות והמלית ...
מגישים לשולחן חם...





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה