יום שני, 18 במרץ 2013

חרוסת לפסח


חרוסת לפסח מבית אמי ז"ל


לתשומת לבכם ניתן להכפיל כמויות.
המצרכים:
10 תפוחים קלופים בלי גלעינים
5  אגסים קלופים ללא גלעינים
2 כוסות  קמח מצה
200 גרם תמרים
200 גרם צימוקים
כוס יין לבן
1 1/2 סוכר או יותר לפי המתיקות הרצויה
2 כפות דבש אם יש אפשרות להחליף את הדבש בריבת ענבים  ממש טעים
300 גרם אגוזי מלך
200 גרם אגוזי לוז
אופן ההכנה:
לטחון את האגוזים ואת התפוחים ואגסים במעבד מזון
להוציא מהמעבד מזון ולהוסיף בהדרגה כול שער
המרכיבים לערבב היטב לשמור במקרר לפחות 4 שעות
כדי שהטעמים יתערבבו היטב...


עוגת שוקולד ללא קמח מצה




המצרכים הדרושים:
5 ביצים מופרדות,
200 גרם חמאה או מחמאה
200 גרם שוקולד
1 1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קוקוס
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים קצוצים גס
3 כפות ברנדי או 2 כפיות רום
....
אופן ההכנה:
להפריד ביצים ולהקציף את החלבונים עם סוכר לשמור בצד
לערבב מקערה נוספת את כול חומרי הגלם עם החלמונים
ולאחר מכן להוסיף לחלבונים המוקצפים עם סוכר
לערבב בעדנה רבה ולהעביר לתבנית משומנת
לאפות במשך 45 דקות עד שעה בטמפרטורה של 180  מעלות....
לענייני הטעם את העוגה ניתן לקשט גם עם קצפת ופודינג וניל
יוצא בטעם גן עדן אמתי.... 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה